www.terberk.be
Rustoord Ter Berk Anzegem, logo

Waarom kiezen voor woon- en zorgcentrum Ter Berk?

  • Wij bieden betaalbare zorg op mensenmaat.
  • Wij bieden zelfbereide maaltijden die afgestemd zijn op de meeste diëten ( glutenvrij, kaliumarm, ... )
  • Wij bieden een waaier van ontspanningsactivieiten die inbegrepen zijn in de dagprijs.
  • Wij bieden administratieve begeleiding van de familie en de bewoners.
  • Wij bieden opgenomen echtparen een voordelige verblijfsformule aan.
  • Wij bieden een bijzondere begeleiding voor ouderen met dementie.
  • Wij bieden 6 plaatsen kortverblijf aan.
  • Wij bieden gespecialiseerde opvang voor zwaar zorgbehoevende bewoners. Er is permanent verpleegkundige begeleiding. Een professioneel palliatief team staat ter beschikking.
  • Wij bieden een huiselijke sfeer aan; de inrichting van de kamers kan gepersonaliseerd worden, 's namiddags is er koffiebedeling in de zithoeken,...

Animatie

Ter Berk biedt dagelijkse animatie aan. Het animatieteam staat elke dag klaar om de bewoners een aangename dag te bezorgen. Kaarten, een quiz, samen de krant lezen, een wandeling, een daguitstap, een waaier aan activiteiten wordt u aangeboden.

Daarnaast beschikken we over een elektrische fun2go duofiets. Familie, vrienden of vrijwilligers kunnen een ritje maken op onze duofiets samen met een bewoner. Dit geeft de mogelijkheid aan de bewoners om te fietsen langs plaatsen waar ze vroeger woonden, het huis van hun kinderen of andere plaatsen waar ze herinneringen kunnen ophalen van vroeger. Bovendien is het een goede bewegingsactiviteit voor de bewoner. Indien u geïnteresseerd bent om een ritje te maken, aarzel niet om de fiets te reserveren bij de hoofdverpleegkundige of animatrice van de afdeling.

Ter Berk Duofiets

Kine

In Ter Berk staat een kineteam ter beschikking voor de RVT-gerechtigde bewoners.

We beschikken over een kinéparcours buiten. Dit is uniek in de regio. Als het weer het toelaat kan men samen met de kinesist buiten oefenen. Het contact met de buurt of de eerste zonnestralen zetten aan tot extra oefeningen in het kader van valpreventie of revalidatie.

Ergo

Het ergo-team helpt de bewoners alle kansen te geven om hun mentale, fysieke en sociale mogelijkheden maximaal te benutten en te ontplooien. Zij helpen ook om de bewoners hun oriëntatie in de tijd en ruimte te optimaliseren.

Kapper

Twee maal per week komt de kapster langs. Na afspraak kan u tegen voordelig tarief op haar beroep doen.